Συνεργασία του κυρίου Λινού για άρθρο του περιοδικού “VITA” σχετικά με χειρουργεία χωρίς ουλές

Συμμετοχή του κυρίου Λινού σε 2 Διεθνή Συνέδρια στις ΗΠΑ και εκλογή του ως Πρόεδρο της υποεπιτροπής του American College of Surgeons για την επιλογή υποτρόφων
11 Οκτωβρίου 2010
Δύο Σημαντικά Διεθνή Συγγράμματα Χειρουργικής με Κεφάλαια του Καθηγητή Δ. Λινού
7 Νοεμβρίου 2010

VITA, 01.11.2010

Ο Καθηγητής κύριος Λινός μίλησε σχετικά με τις νέες χειρουργικές τεχνικές χωρίς τομή στη δημοσιογράφο κα Νίκη Ψάλτη για το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού “VITA”.

Ειδικότερα, στο άρθρο «Οι επεμβάσεις της κλειδαρότρυπας» παρουσιάστηκαν  πρωτοποριακές χειρουργικές μέθοδοι διαφόρων ειδικοτήτων με μικρές ή και καθόλου τομές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ρομποτική θυρεοειδεκτομή χωρίς τομή στο λαιμό, την οποία πρώτη η ομάδα του κυρίου Λινού πραγματοποίησε σε Ελλάδα και Ευρώπη, η θυρεοειδεκτομή με μικρή τομή στο λαιμό  (ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή) και η επέμβαση στα επινεφρίδια από την πλάτη (οπισθοπεριτοναϊκή επινεφριδεκτομή).

Επίσης, ο κ. Λινός μίλησε για τη λαπαροσκοπική επέμβαση single port laparoscopy, η οποία χρησιμοποιεί τον ομφαλό ως μοναδικό σημείο εισόδου στην κοιλιά, καθώς και για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μέσω φυσικών οπών του σώματος που ονομάζονται Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgeries (NOTES).

Στο άρθρο συνεργάστηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο καρδιοχειρουργός κ. Στρατής Παττακός.