Δύο Σημαντικά Διεθνή Συγγράμματα Χειρουργικής με Κεφάλαια του Καθηγητή Δ. Λινού

Συνεργασία του κυρίου Λινού για άρθρο του περιοδικού “VITA” σχετικά με χειρουργεία χωρίς ουλές
2 Νοεμβρίου 2010
Ο κ. Λινός προσκεκλημένος ομιλητής στον Α’ Κύκλο Σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χανίων
24 Νοεμβρίου 2010

Δύο πρόσφατα πολύ σημαντικά συγγράμματα στη διεθνή βιβλιογραφία περιλαμβάνουν κεφάλαια του Καθηγητή Δημήτρη Λινού, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΔΘΚΑ «Υγεία», Consultant Χειρουργικής στο Massachusetts General Hospital και Lecturer Χειρουργικής στο Harvard Medical School.

Το πρώτο σύγγραμα έχει τίτλο Endocrine Surgery και είναι έκδοση του 2009 από τον εκδοτικό οίκο Springer. Στο σύγγραμμα αυτό περιλαμβάνεται το κεφάλαιο με τίτλο Incidentaloma που αναφέρεται στην εμπειρία του Καθηγητή κου Λινού από τη χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων των επινεφριδίων που ανευρίσκονται τυχαία. Στο χώρο της Χειρουργικής των Επινεφριδίων, ο Καθηγητής κ. Λινός  θεωρείται από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς.

Το δεύτερο σύγγραμμα έχει τον τίτλο International Principles of Laparoscopic Surgery και είναι έκδοση του 2010. Στο σύγγραμμα αυτό συμμετέχουν οι πιο καταξιωμένοι διεθνώς χειρουργοί από όλο τον κόσμο στο χώρο της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Συντάκτες του εν λόγω συγγράμματος, το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη «Βίβλο» στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, είναι οι Καθηγητές E. Frezza, M. Gagner και M. Li. Ο κ. Λινός έχει γράψει το κεφάλαιο Minimally Invasive Thyroid Surgery, στο οποίο περιγράφει την παγκοσμίως αναγνωρισμένη εμπειρία του στην ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Είναι μεγάλη η τιμή για τη χώρα μας να περιλαμβάνονται στα πιο σύγχρονα και έγκυρα διεθνή συγγράμματα χειρουργικής κεφάλαια από τον Καθηγητή κ. Λινό σχετικά με την εμπειρία του σε νοσοκομεία στην Ελλάδα.