Συνεργασία του κυρίου Λινού για άρθρο της ιατρικής εφημερίδας “In Vitro” σχετικά τις χειρουργικές εξελίξεις.

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
20 Μαΐου 2010
Συμμετοχή του κυρίου Λινού σε 2 Διεθνή Συνέδρια στις ΗΠΑ και εκλογή του ως Πρόεδρο της υποεπιτροπής του American College of Surgeons για την επιλογή υποτρόφων
11 Οκτωβρίου 2010

Ο Καθηγητής κύριος Λινός μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της  Χειρουργικής  στη δημοσιογράφο Κατερίνα Βασιλείου, περιγράφοντας τις νέες χειρουργικές τεχνικές  χωρίς τομή, στο τεύχος Ιουνίου 2010 του μηνιαίου περιοδικού με θέμα την υγεία In Vitro.

Ειδικότερα, στο άρθρο «Χωρίς Τομές», παρουσιάστηκαν επαναστατικές χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες έχουν αλλάξει σημαντικά το σκηνικό στον χώρο της χειρουργικής. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η Λαπαροσκοπική Χειρουργική ή αλλιώς «ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική», η Λαπαροσκοπική Χειρουργική μίας Τομής (SILS), η Ενδοσκοπική Χειρουργική με Εργαλεία Βελόνας (Needlescopic), η Ενδοσκοπική Χειρουργική μέσω των φυσιολογικών Οπών (NOTES) και η Ρομποτική Χειρουργική.

Οι καινοτόμες αυτές χειρουργικές μέθοδοι έχουν ως στόχο μικρές τομές στο δέρμα, ή ακόμα και την απουσία τομών, καθώς και την ταυτόχρονη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.
Στο άρθρο συνεργάστηκαν επίσης ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής κ. Γιώργος Στράντζαλης, ο θωρακοχειρουργός κ. Κοσμάς  Ηλιάδης και οι ορθοπεδικοί χειρουργοί κ. Αθανάσιος Κουκάκης και κ. Δημήτρης Τσούκας.