Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Ο κ. Λινός ανάμεσα στους συγγραφείς του «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ: Οδηγός για τον Καρκίνο του Μαστού» από το Άλμα Ζωής
11 Μαρτίου 2010
Συνεργασία του κυρίου Λινού για άρθρο της ιατρικής εφημερίδας “In Vitro” σχετικά τις χειρουργικές εξελίξεις.
1 Ιουνίου 2010

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στα 20 χρόνια λειτουργίας του είναι ένας σταθερός σύμμαχος της γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού. Το έργο του αφορά στην ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού και της οικογένειάς της, στην οργανωμένη αλληλοβοήθεια, στην απομυθοποίηση του καρκίνου μαστού, στην ενημέρωση της γυναίκας που ασθενεί για θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και παροχών αλλά και στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη σπουδαιότητα της πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης πανελλαδικά.

Υλοποιεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντικό πρόγραμμα Reach to Recovery με ένα δυναμικό 150 εκπαιδευμένων εθελοντριών – γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μετά τη διαπίστωση ότι οι γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή ή ογκεκτομή βρίσκουν μεγάλη ανακούφιση, ενθάρρυνση και υποστήριξη όταν έρθουν σε επαφή με μια άλλη γυναίκα που είχε παρόμοια εμπειρία πριν από χρόνια και τώρα απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή.

Παράλληλα το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης του Συλλόγου, που λειτουργεί με ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), δίνει την ευκαιρία καθημερινά σε μεγάλο αριθμό γυναικών να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες της ατομικής συμβουλευτικής και της ομαδικής ψυχοθεραπείας, ενώ λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή στήριξης που στελεχώνεται από ψυχολόγο (210 8 253 253) προκειμένου γυναίκες από όλη τη χώρα να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη στήριξη και ενημέρωση που έχουν ανάγκη. Από το 2001 λειτουργεί παράρτημα του Συλλόγου στη Πάτρα και από το 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντική είναι, επίσης και η συμβολή του Συλλόγου στην ενημέρωση της Ελληνίδας για τη σημασία της πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης μέσα από την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων πανελλαδικά, στις οποίες συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εθελόντριες του Συλλόγου που μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο καρκίνος μαστού μπορεί ακόμα και να θεραπευτεί εφόσον διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί σε αρχικό στάδιο. Το μήνυμα δεν είναι άλλο από το «Αγάπησε και Φρόντισε το σώμα σου, Κάνε Τακτικό Προληπτικό Έλεγχο».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.breastcancerhellas.gr.

Αττική: Αριστοτέλους 79 – 81, 104 34
Τηλ. 210 41 80006 / Fax. 210 41 80016
E-mail: breastca@otenet.gr

Πάτρα: Γούναρη 37, 262 21, Πάτρα
Τηλ./Fax. 2610 222 274
E-mail: breastcapatras@yahoo.com

Θεσσαλονίκη: Γρηγορίου Παλαμά 15, 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310 2851 81
Fax.2310285183
Ε-mail: info@almazoisthes.gr