Ομιλία κου Λινού στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής με θέμα την παχυσαρκία.

Ο κ. Λινός προσκεκλημένος ομιλητής στον Α’ Κύκλο Σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χανίων
24 Νοεμβρίου 2010
7η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Καρκίνος…Μπορεί να νικηθεί». Ο κ. Δημήτρης Λινός μίλησε στο Σύλλογο «Κ.Ε.Φ.Ι.» για τον καρκίνο του θυρεοειδούς
28 Νοεμβρίου 2010

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  «Divani  Caravel», ο Καθηγητής κ. Δημήτρης  Λινός ήταν προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα τις νέες τεχνικές στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Αφού παρουσίασε τις συνέπειες της παχυσαρκίας και όρισε τη «Βαριατρική Χειρουργική»,  ο κ.  Λινός μίλησε για τις ειδικές προϋποθέσεις που χρειάζονται,  ώστε κάποιος να μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική της παχυσαρκίας.

Στη συνέχεια περιέγραψε συνοπτικά τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις, οι οποίες είναι ο ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος  (gastric band),  η γαστρική παράκαμψη  (gastric bypass) και το γαστρικό μανίκι  (sleeve gastrectomy). Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο νέες χειρουργικές τεχνικές, την Ileal Interposition (IT)  και την Duodenal-Jejunal Bypass(DJB).

Ο καθηγητής  μίλησε ακόμη για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση της παχυσαρκίας, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση του σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 2).

Τέλος, ο κ.  Λινός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση από εξειδικευμένη ομάδα καθώς και η επιλογή  της με κύριο γνώμονα την εμπειρία του χειρουργού.