Ο κ. Λινός προσκεκλημένος ομιλητής στον Α’ Κύκλο Σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χανίων

Δύο Σημαντικά Διεθνή Συγγράμματα Χειρουργικής με Κεφάλαια του Καθηγητή Δ. Λινού
7 Νοεμβρίου 2010
Ομιλία κου Λινού στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής με θέμα την παχυσαρκία.
26 Νοεμβρίου 2010

Ο Καθηγητής κύριος Δημήτριος Λινός ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Χανίων σχετικά με τις νόσους του θυρεοειδούς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο οργανώνεται και υλοποιείται από τον Οργανισμό Δημοτικής  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και στοχεύει στη δια βίου μάθηση και επιμόρφωση των πολιτών σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα προάγοντας  τη σωματική και ψυχική υγεία. Ο Α’ Κύκλος σπουδών  είχε ως θεματική ενότητα την «Υγεία: Άνθρωπος και Ιατρική» και υποστηρίζεται από τη συμμετοχή σημαντικών και αναγνωρισμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Προσκεκλημένος εισηγητής στον Α’ Κύκλο σπουδών ήταν και ο Καθηγητής κ. Λινός, ο οποίος εξήγησε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, περιέγραψε τις κύριες διαγνωστικές εξετάσεις και παρουσίασε την παθολογία του θυρεοειδούς εστιάζοντας στα διαφορετικά είδη καρκίνου. Συνέχισε με τη χειρουργική αντιμετώπιση των νόσων του θυρεοειδούς, περιγράφοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές που έχουν ως στόχο τη θεραπεία του προβλήματος, τον περιορισμό των μετεγχειρητικών επιπλοκών και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Ο Καθηγητής ολοκλήρωσε την εισήγησή του αναφερόμενος στη μετεγχειρητική παρακολούθηση του καρκίνου του θυρεοειδούς.
Οι πολίτες υποδέχθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον Α’ Κύκλο σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και ειδικότερα την εισήγηση του Καθηγητού κ. Λινού συμμετέχοντας με ερωτήσεις και προβληματισμούς σχετικά με τις νόσους του θυρεοειδούς αδένα, που απασχολούν ένα μεγάλο αριθμό ατόμων και κυρίως το γυναικείο πληθυσμό.