Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε την τεχνική MINET στο 55ο Συνέδριο του International Surgical Group, ISG

Ο καθηγητής κ. Λινός στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Surgery
1 Νοεμβρίου 2012
1ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS).
4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καθηγητής κ. Λινός παρευρέθηκε στο 55ο Συνέδριο του International Surgical Group, ISG (Διεθνούς Χειρουργικής Ομάδας), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ από 12 έως 15 Νοεμβρίου, 2012. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Χειρουργικής, του Κινέζικου Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ISG, η ετήσια επιστημονική συνάντηση του οργανισμού έλαβε χώρα στην Ασία.

Το International Surgical Group αποτελείται από διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους χειρουργούς από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες.

Ο Καθηγητής κ. Λινός, μέλος του ISG, παρακολούθησε τη συνάντηση και ήταν προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα: “Ελάχιστα επεμβατική μη ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή (MINET)”.   Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία MINET χρησιμοποιεί μια μικρή τομή στο λαιμό προσφέροντας ένα καλύτερα αισθητικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη ικανοποίηση των ασθενών. Επιπλέον, είναι ασφαλέστερη και λιγότερο δαπανηρή τεχνική σε σύγκριση με άλλες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές θυρεοειδεκτομής.

Κατά την παρουσίασή του, ο Καθηγητής κ. Λινός περιέγραψε τη διαδικασία και μοιράστηκε την εμπειρία της χειρουργικής του ομάδας που έχει εφαρμόσει την επέμβαση αυτή σε περισσότερους από 1100 ασθενείς.