1ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS).

Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε την τεχνική MINET στο 55ο Συνέδριο του International Surgical Group, ISG
19 Νοεμβρίου 2012
Συμμετοχή του κου Λινού στη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας»
10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καθηγητής Δ. Λινός έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής που διοργάνωσε η Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS),  από 30 Νοεμβρίου έως  2 Δεκεμβρίου 2012, στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στη συνάντηση, η οποία είχε σκοπό να προωθήσει την υψηλή ποιότητα στη Χειρουργική με χρήση ρομπότ, εξειδικευμένοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο προέδρευσαν και συντόνισαν τις συζητήσεις.  Ο κ. Λινός ήταν συντονιστής της ενότητας «Robotic thyroidectomy» , καθώς και ομιλητής με θέμα την Ενδοσκοπική Χειρουργική του Θυρεοειδούς (Endoscopic Τhyroid Surgery).

Το Συνέδριο περιλάμβανε θεματικές όπως τη ρομποτική χειρουργική ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, τη βαριατρική χειρουργική, τη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων, την ουρολογία, τη γυναικολογία, την καρδιοχειρουργική, τη θωρακοχειρουργική, τη χειρουργική ενδοκρινών αδένων, την ωτορινολαρυγγολογία και τη χειρουργική ογκολογία.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στην κλινική εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής. Αναγνωρισμένοι χειρουργοί από όλες τις χώρες καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, συζήτησαν για τις τεχνικές, τα προβλήματα, τα κλινικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τομέα τους.