Ο καθηγητής κ. Λινός στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Surgery

98ο Ετήσιο Κλινικό Συνέδριο και Επέτειος 100 χρόνων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών – American College of Surgeons, ACS
15 Οκτωβρίου 2012
Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε την τεχνική MINET στο 55ο Συνέδριο του International Surgical Group, ISG
19 Νοεμβρίου 2012

Realnews, 30.09. 2012

Ο Καθηγητής Δημήτρης Λινός επιλέχθηκε από το επιστημονικό περιοδικό παγκοσμίου κύρους Archives of Surgery για να συμμετέχει στη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή του.

Το Archives of Surgery, είναι ένα διεθνές επιστημονικό περιοδικό, το οποίο άρχισε να εκδίδεται το 1920 με στόχο την ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στη χειρουργική βοηθώντας το χειρουργό στην βελτιστοποίηση της φροντίδας των ασθενών. Πρόκειται για ένα περιοδικό με υψηλό βαθμό αντίκτυπου (impact factor), το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για το κύρος ενός περιοδικού, αντικατοπτρίζοντας πόσο συχνά άλλοι ερευνητές αναφέρονται στα επιστημονικά άρθρα του (citations) ένα συγκεκριμένο έτος.

Ο κ. Λινός έχει συγγράψει πάνω από 100 πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεισφέρει περισσότερα από 30 κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή χειρουργικά εγχειρίδια και έχει γράψει δύο ελληνικά χειρουργικά βιβλία (μονογραφίες). Είναι ο Editor και συγγραφέας πολλών κεφαλαίων στο αναγνωρισμένο διεθνώς Βιβλίο για τα Επινεφρίδια, «The Adrenals» με co-editor Mayo Clinic John Van Heeden  Το 2012 κυκλοφόρησε το μοναδικό στο κόσμο βιβλίο για την Ελάχιστα Επεμβατική Θυρεοειδεκτομή, στο οποίο ο καθηγητής κ. Λινός μαζί με τον καθηγητή W.C. Chung περιγράφουν τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική του θυρεοειδούς. Στο βιβλίο αυτό (εκδ. Springer) συμμετέχουν και άλλες διεθνείς προσωπικότητες της Ιατρικής.