Συμμετοχή του καθ. κου Λινού στο 12ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο του International Association of Endocrine Surgeons

Ο καθ. κος Λινός στο 4th Serbian Diaspora Medical Conference 2013
20 Μαΐου 2013
Βράβευση ανακοίνωσης (poster) του καθ. κου Λινού στην International Surgical Week 2013
2 Σεπτεμβρίου 2013

Στη μακρινή Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα βρέθηκε ο καθ. κος Λινός ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στο 12ο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής. Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το International Association of Endocrine Surgeons (IAES) και το Endocrine Surgery Group του The First Hospital of Jilin University. Πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου 2013, στην πόλη Changchun της βορειοανατολικής Κίνας, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο “The First Hospital of Jilin University”, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας και στο οποίο ετησίως νοσηλεύονται 1.200.000 ασθενείς ενώ το επισκέπτονται περισσότεροι από 3.000.000 εξωτερικοί ασθενείς.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου ο καθ. κος Λινός, ως επίσημος ομιλητής, πραγματοποίησε δυο πολύ σημαντικές παρουσιάσεις ενώ ήταν και συντονιστής σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ενότητας του Σεμιναρίου με αντικείμενο τον παραθυρεοειδή, ο κος Λινός ήταν ο συντονιστής της συζήτησης σχετικά με τις παγίδες κατά τον εντοπισμό και τη διάγνωση των σχετικών νόσων. Σε μια δεύτερη ενότητα, αφιερωμένη στις παθήσεις του θυρεοειδούς, ο κος Λινός συντόνισε τη συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα στη χειρουργική του θυρεοειδούς. Και στις δυο περιπτώσεις, παρουσιάζοντας ο ίδιος μια μελέτη περίπτωσης, έδωσε το έναυσμα για πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προσκεκλημένων καθηγητών από την Ευρώπη και την Αμερική, των συναδέλφων τους από την Κίνα και περισσότερων από 200 Κινέζων χειρουργών.

Πολύ σημαντικές ήταν και οι ομιλίες του σε δυο ενότητες με αντικείμενο τα επινεφρίδια και τις σχετικές παθήσεις. Στην πρώτη του ομιλία με τίτλο “The Adrenal Incidentalomas: Approach and Data” ο κος Λινός αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην πάθηση αυτή, δίνοντας τον ορισμό του τυχαιώματος επινεφριδίων και κάνοντας μια αναδρομή στον τρόπο αντιμετώπισής της. Παρουσιάζοντας, τέλος, όλα τα νεότερα δεδομένα, αναφέρθηκε και στην πιο σύγχρονη χειρουργική τεχνική αντιμετώπισης της πάθησης, που είναι η λαπαροσκοπική, και επεσήμανε τα σημαντικότατα πλεονεκτήματά της. Στη δεύτερη ομιλία του με τίτλο “Blockade of Pheo/ Paragangliomas: What the Surgeon needs to know” ο κος Λινός αναφέρθηκε στην περίπτωση του φαιοχρωμοκυττώματος/παραγαγγλιώματος και παρουσίασε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας χειρουργός πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επέμβασης  για την αντιμετώπισή του.