Συμμετοχή του καθ. κου Λινού στην Ετήσια Συνάντηση του Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES) και στην 34η Ετήσια Συνάντηση του American Association of Endocrine Surgeons (AAES)

Συμμετοχή του καθ. κου Λινού και της χειρουργικής του ομάδας στην Εαρινή Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.
12 Απριλίου 2013
Ο καθ. κος Λινός στο 4th Serbian Diaspora Medical Conference 2013
20 Μαΐου 2013

Για ακόμη μία χρονιά, ανάμεσα στους ομιλητές στην ετήσια καθιερωμένη συνάντηση του Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES) για το 2013, ήταν ο καθ. κος Λινός. Εκτός από την ομιλία του καθηγητή με θέμα τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής μεθόδου για συγκεκριμένες παθήσεις, παρουσιάστηκε εργασία της χειρουργικής του ομάδας σε μορφή poster.

Η φετινή συνάντηση του SAGES, ενός οργανισμού που αριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη διεθνώς, είχε θέμα “Innovating the Present for the Future”. Πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στις 17-20 Απριλίου και περιελάβανε διάφορες επιστημονικές ενότητες αλλά και μεταπτυχιακά μαθήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το μεταπτυχιακό μάθημα σχετικά με αμφιλεγόμενα θέματα της ενδοκρινολογικής χειρουργικής. Στόχος ήταν η γόνιμη αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων τεχνικών ενδοκρινολογικής χειρουργικής, π.χ. η ρομποτική σε αντίθεση με την ανοικτή θυρεοειδεκτομή, αλλά και η παρουσίαση κάποιων ιδιαίτερα απαιτητικών περιπτώσεων σχετικών επεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος, ο καθ. κος Λινός συμμετείχε στη συζήτηση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανοικτής έναντι της λαπαροσκοπικής εκτομής στην περίπτωση υποψίας καρκινώματος 4εκ στο φλοιό των επινεφριδίων (Open vs Laparoscopic Resection for a 4cm Suspected Adrenal Cortical Carcinoma). Στην ομιλία του με τίτλο “The Laparoscopic Approach Is Preferred”, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής μεθόδου, ενώ στην ίδια συνάντηση παρουσιάστηκε και εργασία της χειρουργικής του ομάδας με τίτλο “Right adrenal vein: Posterior Retroperitoneoscopic or Laparoscopic Anterior Approach?”.

Επίσης, ο καθ. κος Λινός συμμετείχε στην 34η Ετήσια Συνάντηση του American Association of Endocrine Surgeons (AAES). Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 14-16 Απριλίου, ήταν να παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην ενδοκρινολογική χειρουργική.