98ο Ετήσιο Κλινικό Συνέδριο και Επέτειος 100 χρόνων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών – American College of Surgeons, ACS

Σεμινάριο για τη Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών “Medical Writing Seminar”
2 Ιουλίου 2012
Ο καθηγητής κ. Λινός στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Surgery
1 Νοεμβρίου 2012
Το 98ο Ετήσιο Κλινικό Συνέδριο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons, ACS) πραγματοποιήθηκε στο Chicago των ΗΠΑ από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2012. Το φετινό συνέδριο είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς σηματοδοτεί τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κολλεγίου.
Ο Καθηγητής κ. Λινός, μέλος του Κολλεγίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά ενεργά στις επιστημονικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Συνεδρίου. Στόχος των εργασιών της φετινής χρονιάς, όπως και κατά την ίδρυσή της, ήταν η προώθηση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχεδιασμένων να επιμορφώσουν τους χειρουργούς και να βελτιώσει την υγεία και την ασφάλεια των χειρουργικών ασθενών.
Στην καθιερωμένη αυτή ετήσια συνάντηση παρευρέθησαν διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και κορυφαία ονόματα από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες. Στα πλαίσια του Συνεδρίου, ο Καθηγητής κ. Λινός έλαβε μέρος και στις συναντήσεις των Διεθνών Υποθέσεων (Global Affairs Committee) του Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES). Επιπλέον, παρουσίασε το πόστερ “Patient attitudes towards transaxillary robot assisted thyroidectomy”.