Ο Καθηγητής Άρθουρ Λι αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ

17ο Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
4 Ιουνίου 2018
Ο Καθηγητής κ. Λινός στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο «Επικοινωνία της Υγείας: Εκπαίδευση, προκλήσεις και δυνατότητες για τον Επαγγελματία Υγείας»
15 Ιουνίου 2018

Η υπογραφή συμφωνίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του University of Hong Kong σήμανε την αρχή της ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας με πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές και τους διδάσκοντες στα δύο Πανεπιστήμια. Την υπογραφή της συμφωνίας στις 05 Ιουνίου 2018, ακολούθησε η αναγόρευση του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής του University of Hong Kong, Arthur Li, με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αναγόρευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, διαπρεπών στελεχών της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και κοινού. Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, προσφώνησε τον τιμώμενο, ενώ ο καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λινός αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο του καθηγητή κ. Arthur Li. Η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Χάιδω Α. Σπηλιοπούλου, ανέγνωσε τα επίσημα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος.

Ο καθηγητής κ. Arthur Li, Πρόεδρος του Συμβουλίου του University of Hong Kong και Πρόεδρος του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ, τόνισε τη σημασία της σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, δύο έθνη με τεράστια ιστορία, αλλά και με ένα αμοιβαία επωφελές μέλλον, χάρη στις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς όπως η επιστήμη, ο    πολιτισμός, αλλά και η επιχειρηματικότητα.

Σχετικό άρθρο:

https://www.protothema.gr/greece/article/794272/o-arthour-li-anagoreutike-epitimos-didaktoras-tou-ekpa/