Ο Καθηγητής κ. Λινός στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο «Επικοινωνία της Υγείας: Εκπαίδευση, προκλήσεις και δυνατότητες για τον Επαγγελματία Υγείας»

Ο Καθηγητής Άρθουρ Λι αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ
6 Ιουνίου 2018
Η στήλη «Γνώμες» του Βήματος της Κυριακής φιλοξενεί τον Καθηγητή κ. Λινό: «Σε ποια Ιατρική Σχολή εκτός Ελλάδος να πάει το παιδί μας;»
2 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Καθηγητής κ. Λινός συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο με θέμα «Επικοινωνία της Υγείας: Εκπαίδευση, προκλήσεις και δυνατότητες για τον Επαγγελματία Υγείας», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis την Πέμπτη, 14 Ιουνίου στα Προπύλαια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Health Communication Training for Health Professionals, H-Com”.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και του ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και επαγγελματίες υγείας. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη ανάπτυξης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων σπουδών όσο και μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης.  Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν προβλήματα επικοινωνίας και μεθοδολογία αντιμετώπισης σχετικά με ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας και προβλήματα της ψυχικής υγείας. Παρουσιάστηκαν επίσης θεματικές που αφορούν στην επικοινωνία με ειδικές ομάδες ασθενών (πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, παιδιά/νέοι), καθώς και στην επικοινωνία στον χώρο εργασίας.

Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα «Επικοινωνία με ασθενείς με καρκίνο και σοβαρές παθήσεις» («Communicating with patients with cancer and serious illness»).

Περισσότερες πληροφορίες:

https://goo.gl/DG8oyQ