Ο καθ. κος Λινός στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2013

Βράβευση ανακοίνωσης (poster) του καθ. κου Λινού στην International Surgical Week 2013
2 Σεπτεμβρίου 2013
Συνέντευξη του Καθηγητή κου Λινού στο health.in.gr
4 Οκτωβρίου 2013
Ομιλητής στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2013 με τίτλο «Από το μνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα» ήταν ο καθ. κος Λινός. Το συνέδριο, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αθήνα και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, αποτέλεσε και φέτος το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αρμόδιων φορέων και ειδικών του χώρου υγείας, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας μας. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα καίρια προβλήματα του τομέα της υγείας και τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την υγεία, στην ανάπτυξη του οποίου οφείλουν να συνεισφέρουν όλοι οι λειτουργοί υγείας της χώρας.

Ο καθ. κος Λινός πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Οι καινοτόμες τεχνολογίες και υλικά στην υπηρεσία του ασθενούς». Κατά την ομιλία του ο κος Λινός αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές μεθόδους χειρουργικής, που και ο ίδιος εφαρμόζει, και στα καινοτόμα υλικά που κάθε χειρουργός έχει στη διάθεσή του. Τόνισε, τέλος, ότι η χρήση αυτών των τεχνολογιών και υλικών πρέπει να ενισχύεται εκτός κι αν το κόστος τους αποδεικνύεται μεγαλύτερο από το όφελός τους για τον ασθενή.