Ο κ. Λινός συμμετείχε στα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί γνωρίζω».

Η πρώτη σε Ελλάδα και Ευρώπη Ρομποτική Θυρεοειδεκτομή με το Σύστημα da Vinci ® S
4 Σεπτεμβρίου 2009
Ομιλία του καθηγητή κ. Λινού στα πλαίσια της ενημερωτικής-εκδήλωσης «Καρκίνος Μαστού: Γνώρισε-Πρόλαβε-Αντιμετώπισε»
13 Νοεμβρίου 2009

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωή” διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία παρέχουν αναλυτική και εξειδικευμένη ενημέρωση στις γυναίκες με καρκίνο μαστού σε θέματα που τις αφορούν. Ο καθηγητής χειρουργικής κ. Λινός και ο διαιτολόγος κ. Παπαμίκος συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ο Ρόλος της Διατροφής μετά τη Διάγνωση Καρκίνου Μαστού», που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2009 στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων.
Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής και ο κ. Παπαμίκος μίλησαν για το ρόλο της διατροφής μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Αρκετές αναφορές γίνονται για το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά περιορισμένος είναι ο αριθμός ερευνών για τη σημασία της διατροφής μετά την εμφάνιση της ασθενείας για την καλύτερη δυνατή πορεία αυτής. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η μείωση των λιπαρών τροφών και η τήρηση ενός μεσογειακού διατροφικού προγράμματος που περιλαμβάνει προστατευτικές για τον οργανισμό ουσίες, όπως σελήνιο και άλλα αντιοξειδωτικά, προτείνονται από την επιστημονική κοινότητα ως προστατευτικοί παράγοντες για την αποφυγή υποτροπής σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
Μέσα από τα σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί γνωρίζω» οι γυναίκες που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για θέματα που τους αφορούν, να μιλήσουν από κοντά με ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες και να λύσουν πολλές απορίες λαμβάνοντας χρήσιμες συμβουλές.

Περισσότερες πληροφορίες: Link sto

http://www.breastcancerhellas.gr/default.asp?pid=103&la=1