Ο κ. Λινός προσκεκλημένος ομιλητής για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας

Ομιλία του καθηγητή κ. Λινού στα πλαίσια της ενημερωτικής-εκδήλωσης «Καρκίνος Μαστού: Γνώρισε-Πρόλαβε-Αντιμετώπισε»
13 Νοεμβρίου 2009
Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης κεντρικός ομιλητής στη φετινή εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας
4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Λινός ήταν προσκεκλημένος ομιλητής και Πρόεδρος σε Στρογγυλό Τραπέζι σχετικά με τη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας. Το συνέδριο, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων κάθε δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2009 στο χώρο του Θεάτρου Badminton.

Στην ομιλία του με τίτλο «Νέες τεχνικές στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», ο κ. Λινός αφού αναφέρθηκε στις συνέπειες της παχυσαρκίας για την υγεία, παρουσίασε τις πιο διαδεδομένες αλλά και νεότερες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισής της. Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής περιέγραψε τις τεχνικές του ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλίου, της γαστρικής παράκαμψης και, τέλος, του γαστρικού μανικιού.  Τόνισε επίσης ιδιαίτερα την ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και παρακολούθηση από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που αποτελείται εκτός από το χειρουργό, από παθολόγο, διαιτολόγο, ψυχολόγο, αλλά και γυμναστή.

Στα πλαίσια του συνεδρίου πλήθος διαιτολόγων, διατροφολόγων και άλλων επιστημόνων και ενδιαφερόμενων συμμετείχαν σε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και συζητήσεις. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί παρουσίασαν σημαντικά και επίκαιρα θέματα σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, την άσκηση και το πρόβλημα της παχυσαρκίας.