Εξαιρετικές κριτικές συνεχίζει να λαμβάνει από τους ιατρικούς κύκλους της Ευρώπης ο Ιατρικός τόμος

Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης και Θεραπείας Νόσων Σχετιζομένων με τη Θρέψη
23 Δεκεμβρίου 2008
Ο Καθηγητής κύριος Λινός προσκεκλημένος ομιλητής στην Πράγα στο 17ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.
3 Ιουλίου 2009

Εξαιρετικές κριτικές συνεχίζει να λαμβάνει από τους ιατρικούς κύκλους της Ευρώπης ο Ιατρικός τόμος “Adrenal Glands: Diagnostic Aspects & Surgical Therapy” με εκδότες τους κκ. Δημήτριο Λινό, MD και Jon van Heerden, MD. Οι εγκωμιαστικές κριτικές χαρακτηρίζουν το βιβλίο ως μία άριστη μονογραφία για τη χειρουργική των επινεφριδίων.  Όπως αναφέρει το Royal Colleges of Surgeons of Edinburgh and Ireland πρόκειται για ένα πολύτιμο διδακτικό βιβλίο για ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους και χειρουργούς ενδοκρινών αδένων. Η Acta Chirurgica Belgica τονίζει ότι οι συγγραφείς έδωσαν μια νέα πνοή στην χειρουργική των επινεφριδίων με το προηγμένης τεχνογνωσίας βιβλίο τους. Τέλος, το Annals of the Royal College of Surgeons of England συνιστά τη συγκεκριμένη μονογραφία σε όσους ενδιαφέρονται για τη διαχείριση σπάνιων καταστάσεων που σχετίζονται με τα επινεφρίδια.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα κριτικών μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

«Με ιδιαίτερη προσοχή έχει γίνει η επιμέλεια αυτής της δουλειάς … ολόκληρο το βιβλίο διακρίνεται από συνέπεια και τα κεφάλαια έχουν πολύ καλές παραπομπές. Το τμήμα της εγχειρητικής τεχνικής είναι πολύ καλά εικονογραφημένο… Το κεφάλαιο που αναφέρεται στη μερική επινεφριδεκτομή είναι συναρπαστικό και καινοτόμο… .Πρόκειται για ένα πολύτιμο διδακτικό βιβλίο για ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους και χειρουργούς ενδοκρινών αδένων. Είναι ένα απαραίτητο κείμενο προς ανάγνωση για τον αυξανόμενο αριθμό χειρουργών οι οποίοι είναι μεν χαρισματικοί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, αλλά έχουν άγνοια όσον αφορά τη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων». (D. Scott-Coombes, The Royal Colleges of Surgeons of Edinburgh and Ireland, Vol.3 (6), 2005)

«Ένα ενημερωμένο, αρκετά πρακτικό, αλλά την ίδια στιγμή αναλυτικό βιβλίο εστιασμένο στο αντικείμενο της χειρουργικής των επινεφριδίων… Από την εισαγωγή ως τον πίνακα περιεχομένων, αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά συναρπαστικό. Κατά τη γνώμη μου, η πιο σημαντική αρετή του συγγραφέα ήταν ότι προσέγγισε το πρόβλημα των ασθενειών των επινεφριδίων με πολύ πρακτικό τρόπο. Κάθε θέμα παρουσιάζεται από συγγραφείς οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο…  Ο Δημήτριος Λινός και ο Van Heerden έδωσαν μια νέα πνοή στην Χειρουργική των επινεφριδίων με το προηγμένης τεχνογνωσίας βιβλίο τους… ένα έργο που άξιζε κάθε προσπάθεια των συγγραφέων.» (Etienne Hamoir, Acta Chirurgica Belgica, vol. 105 (4), 2005).

«Τα διάφορα σύνδρομα που συνδέονται με τα επινεφρίδια περιγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια σε αυτό το βιβλίο, το οποίο συγκεντρώνει ένα πλούτο εμπειρίας εξαιρετικά σπάνιων καταστάσεων. Υπάρχουν έξοχα, ενημερωμένα, κεφάλαια… Οι εικονογραφήσεις είναι ευδιάκριτες και το κείμενο πολύτιμο. Στο σύνολο, πρόκειται για μια άριστη μονογραφία για τη  χειρουργική των επινεφριδίων και συνίσταται σε όσους ενδιαφέρονται για τη διαχείριση σπάνιων καταστάσεων που σχετίζονται με τα επινεφρίδια» (Richard Collins, Annals of the Royal College of Surgeons of England, Vol. 88, 2006).  

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.springer.com