Ο Καθηγητής κ. Λινός παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης και Θεραπείας Νόσων Σχετιζομένων με τη Θρέψη

Το βάρος δε χάνεται μόνο στο χειρουργείο
13 Νοεμβρίου 2008
Εξαιρετικές κριτικές συνεχίζει να λαμβάνει από τους ιατρικούς κύκλους της Ευρώπης ο Ιατρικός τόμος
18 Μαΐου 2009

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2008 – Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης και Θεραπείας Νόσων Σχετιζομένων με τη θρέψη πραγματοποίησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό του στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2008. Ο προσκεκλημένος ομιλητής Καθηγητής κ. Λινός μίλησε για τη χειρουργική της παχυσαρκίας και συγκεκριμένα τις «Νέες τεχνολογίες στη βαριατρική χειρουργική: παρόν και μέλλον».

Ο Καθηγητής κύριος Λινός, με πολυετή εμπειρία στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στην ομιλία του παρουσίασε σε όλες τις νέες και μελλοντικές χειρουργικές τεχνικές συμπεριλαμβανομένης της sleeve gastrectomy («γαστρικό μανίκι»). Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της ασθένειας της παχυσαρκίας από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, καθώς και το ενδεχόμενο σοβαρών επιπλοκών, τονίζοντας ότι «Οι νέες τεχνολογίες στη βαριατρική χειρουργική πρέπει να εξυπηρετούν τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή με σκοπό την πρόληψη της θνησιμότητας και σοβαρής νοσηρότητας».

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι παρουσίασαν όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις νόσους που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως τον καρκίνο μαστού, την υπέρταση, το μεταβολικό σύνδρομο και το διαβήτη. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως τα γονίδια και η διατροφή, τα φάρμακα και η διατροφή, και η βαριατρική χειρουργική. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Παθολογίας Νικόλαος Κατσιλάμπρος. Σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης και Θεραπείας Νόσων Σχετιζόμενων με τη θρέψη είναι η συνεχής και προγραμματισμένη επιμόρφωση των ιατρών, των διαιτολόγων, των νοσηλευτών.