Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

Το NOTES στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών «Τι νεότερο στην Ιατρική»
2 Απριλίου 2008
9ο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής στη Σουηδία
10 Σεπτεμβρίου 2008

Ο κ. Λινός ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση «Καρκίνος Μαστού: Γνώρισε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” και ο Δήμος Αμαρουσίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο κ. Λινός, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του για την προαγωγή της πρόληψης του καρκίνου, μίλησε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.

Στην ομιλία του ο κ. Λινός, αναφέρθηκε στις διαστάσεις του καρκίνου παγκοσμίως και στη χώρα μας, και τόνισε τη σημασία της πρόληψης, προσφέροντας συγκεκριμένες συμπεριφορές και μέτρα που θα μπορούσαν να μειώσουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου. Ειδικότερα, προέτρεψε το κοινό να υιοθετήσει υγιείς συμπεριφορές, όπως αύξηση φυσικής κατάστασης και σωστή διατροφή, αλλά μίλησε και για την ανάγκη της πρόληψης σε κοινωνικό επίπεδο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος του συλλόγου κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων προσπαθειών. Η κα Αθηνά Βούρτση, ειδική ακτινοδιαγνώστρια μαστού, μίλησε πιο συγκεκριμένα για το ρόλο της μαστογραφίας στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ομιλητές ήταν επίσης η κα Σπυριδούλα Καρβέλη, ψυχολόγος υγείας και ψυχοθεραπεύτρια του συλλόγου, καθώς και η κα Μαρία Καγιά, εθελόντρια του συλλόγου, η οποία μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τη νόσο.