9ο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής στη Σουηδία

Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού
27 Μαΐου 2008
Madame Figaro Οκτωβρίου – Απαντήσεις για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας με τη βοήθεια του κ. Λινού
2 Οκτωβρίου 2008
Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού
27 Μαΐου 2008
Madame Figaro Οκτωβρίου – Απαντήσεις για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας με τη βοήθεια του κ. Λινού
2 Οκτωβρίου 2008

24-28 Αυγούστου 2008, ΣΟΥΗΔΙΑ – Τις τελευταίες εξελίξεις στην ενδοκρινολογική χειρουργική δίδαξαν κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο στο 9ο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο, στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου. Ο Καθηγητής Δημήτρης Λινός, διεθνώς αναγνωρισμένος για τη συμβολή του στην ενδοκρινολογική χειρουργική, συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής από την Ελλάδα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, γνωστά για την κλινική τους συμβολή στο χώρο της ενδοκρινολογικής χειρουργικής, όπως ο Leigh Delbridge από την Αυστραλία, ο Quan-Yang Duh από τις ΗΠΑ, ο Peter Goretzki από τη Γερμανία, ο Barney Harrison από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Jean-Francois Henry από τη Γαλλία, ο Bruno Niederle από την Αυστρία, η Janice Pasienska από τον Καναδά και ο Jan Jedenius από τη Σουηδία, αποτέλεσαν τους διδάσκοντες του σεμιναρίου. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τις τελευταίες επιστημονικές και χειρουργικές εξελίξεις, αλλά και να συζητήσουν νέες τεχνικές αντιμετώπισης παθήσεων όπως ο υπερπαραθυρεοειδισμός και ο καρκίνος του θυρεοειδούς, ο καρκίνος του παγκρέατος, και των επινεφριδίων και η πολλαπλή ενδοκρινική νεοπλασία.

Η διάλεξη του Δημήτρη Λινού ήταν πάνω στον καρκίνο του φλοιού του επινεφριδίου, ένα σπάνιο αλλά εξαιρετικά επιθετικό νεόπλασμα, η μόνη ελπίδα θεραπείας του οποίου είναι η έγκαιρη και προσεκτική χειρουργική αφαίρεση του επινεφριδικού όγκου. Δημιουργός της λεγόμενης «Linos Formula», η οποία βοηθά στη σωστή αντιμετώπιση των όγκων του επινεφριδίου, ο Δημήτρης Λινός θεωρείται πρωτεργάτης στην ανάπτυξη της ενδοκρινολογικής χειρουργικής τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Έχει συγγράψει πλήθος κεφαλαίων και βιβλία πάνω στην ενδοκρινολογική χειρουργική, ελληνικά και ξενόγλωσσα, και έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα  συμπόσια και συνέδρια.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το International Association of Endocrine Surgeons και τη Swedish Association of Endocrine Surgery. Το προηγούμενο 8ο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ενδοκρινολογική Χειρουργική, είχε διοργανώσει ο Δημήτρης Λινός με μεγάλη επιτυχία το Σεπτέμβριο του 2006 στην Κρήτη.