Ανακοίνωση: Συνέδριο με θέμα “Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο” από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS)

Ο Καθηγητής κ. Λινός στο 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών
15 Μαΐου 2017
Αναφορά του Ετήσιου Δείπνου του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών στο «The Bulletin of American College of Surgeons // Chapter News»
1 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τις 26-28 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο με θέμα: “Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο” (Emergency Global Surgery).
Το Συνέδριο αυτό οργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS).
Στο Συνέδριο αυτό θα μιλήσουν και θα διδάξουν κορυφαίοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο όπως, οι Καθηγητές Velmahos, Haider και Kaafarani από το Harvard, Degiannis από το Johannesburg, Schulick από Colorado, Litwin από U of Massachusetts, Hoballah, Faraj από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Beirut και Uranus από την Αυστρία. Επίσης συμμετέχει εκ μέρους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων η επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας USAIS Dr. Jennifer Gurney.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών Dr Patricia Turner.
Τα μαθήματα θα γίνουν στο Πειραματικό Χειρουργείο της ΕΛΠΕΝ με διευθυντή τον κ Παπαλόη και πολλούς εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό.
O Governor του American College of Surgeons, Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός δήλωσε: «Το Συνέδριο Emergency Global Surgery πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιεί το Ελληνικό Τμήμα του ACS με επικεφαλής τους Προέδρους Καθηγητές Ντίνο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Τσουλφά.
Η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική, ιδίως σε περιόδους τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και φυσικών καταστροφών αποτελεί προτεραιότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών όπως φαίνεται τόσο από την παρουσία στην Ελλάδα της ηγεσίας του, όσο και της Εκπροσώπου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Ελληνικό Τμήμα του ACS τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στους νέους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και ειδικευόμενους στην Χειρουργική οργανώνοντας αλλά και ενισχύοντας τις διάφορες Ακαδημαϊκές δραστηριότητες τους. Οι ομιλίες αλλά και τα μαθήματα που θα γίνουν στο Πειραματικό χειρουργείο είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες ιατρούς χάριν στην οικονομική στήριξη της Εταιρείας MediPrinou, στην οποία το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ACS εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.»