Στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως

Συνέντευξη του Καθηγητή κου Λινού στο health.in.gr
4 Οκτωβρίου 2013
Συνέντευξη του κ. Λινού στο Αχελώος TV
3 Μαρτίου 2014
Τη μνήμη του διάσημου και σύγχρονου Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως (1877-1961, κοσμικό όνομα Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόϊνο-Γιασενέτσκι) τίμησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου ο καθ. κος Λινός, ως Πρόεδρος της  Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και Governor του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.
Ο κος Λινός αναφέρθηκε στον βίο
και το έργο, καθώς και στην απόφαση του Ρώσου καθηγητή της ανατομίας και χειρουργικής Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι να στραφεί στην Εκκλησία και να αναλάβει ιερατικά καθήκοντα (1921). Ο Άγιος Λουκάς, διώχθηκε από το Σταλινικό καθεστώς, συκοφαντήθηκε, φυλακίσθηκε και εξορίστηκε πολλές φορές. Παρά τις διώξεις, τα βασανιστήρια και τις κακουχίες δεν σταμάτησε ποτέ να χειρουργεί όλους όσους ζητούσαν τη βοήθειά του, να διδάσκει τους νέους χειρουργούς και φοιτητές, να γράφει σημαντικά κείμενα και βιβλία για την χειρουργική.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στη διάδοση του έργου του στην Ελλάδα και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αρχιεπισκόπου Λουκά.
Ξεχωριστή νότα στη βραδιά προσέδωσε η ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Κική Δημουλά με την απαγγελία ποιήματος προς τιμήν του Αγίου.
Το Πατριαρχείο της Ρωσίας τον ανακήρυξε Άγιο και η μνήμη του τιμάται στις 24 Μαΐου και 11 Ιουνίου. Η ανθρώπινη παρουσία και προσφορά στον συνάνθρωπο και την επιστήμη, καθώς και η πνευματική πορεία του Αγίου Λουκά συνεχίζει να συγκινεί και να αποτελεί παράδειγμα για χιλιάδες χειρουργούς σε όλον τον κόσμο.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton με χορηγό επικοινωνίας την ιατρική ιστοσελίδα: onmed.gr.