Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο ετήσιο δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons

Ο Καθηγητής κ. Λινός στην ετήσια συλλεκτική έκδοση GREECE IS HEALTH
28 Δεκεμβρίου 2016
Ο Καθηγητής κ. Λινός στην Ημερίδα «Multidisciplinary Trauma mini-Conference»
20 Φεβρουαρίου 2017

Σε μία λαμπερή εκδήλωση στο Χίλτον πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το ετήσιο δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons. Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Καθηγητή κ. Δημητρίου Λινού, Προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και Governor του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons (ACS-GC),  ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, τη συμβολή της στη μετεκπαίδευση Ελλήνων ιατρών επιστημόνων, και εξήρε τον ρόλο του ιδρυτή της, ομότιμου  καθηγητή της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Κ. Δαΐκου, ο οποίος παρευρέθηκε και τιμήθηκε από τον κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο, Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης και ομιλητής ήταν ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϋ Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt), ενώ στο ετήσιο δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons παρέστησαν σημαίνοντες ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Πρέσβης Τζέφρεϋ Πάιατ αναφέρθηκε στις διαχρονικά στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του πρώην Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο στην Αθήνα, ενώ έκανε ειδική μνεία στην προσφορά των Ελλήνων ιατρών επιστημόνων της Διασποράς.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο κ. Αλέξανδρος Πρίνος και η κα Ιωάννα Πρίνου από τον Πρόεδρο του ACS-GC κ. Κωνσταντινίδη και τον Governor του ACS-GC κ. Λινό για τη στήριξη των Κέντρων MediΠρινου προς το Ελληνικό Τμήμα του American College of Surgeons

-#-

Η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1968. Αποτελείται από μέλη της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, που έχουν εκπαιδευτεί ή άσκησαν την ιατρική σε νοσοκομεία και ιδρύματα των ΗΠΑ. Πρωταρχικός σκοπός της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας είναι να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μελών της, προκειμένου να συνεχίζουν να ασκούν την ιατρική στην Ελλάδα, κατά τον τρόπο που εκπαιδεύτηκαν και την ασκούσαν στις ΗΠΑ.

Σκοπός του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, η ενίσχυση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας για χειρουργούς και η προαγωγή ενός πρωτοκόλλου υγιούς επικοινωνίας των ιατρών μεταξύ τους.

Δήλωση του Καθ. κ. Λινού στον δημοσιογράφο Αχ. Παπαδιονυσίου για την εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας:

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.youtube.com/watch?v=6eF95gabcf4&feature=youtu.be&t=243