Ο Καθηγητής κ. Λινός στη διάσκεψη της G4 Alliance στη Γενεύη

Ο Καθηγητής κ. Λινός στο ηλεκτρονικό περιοδικό Healthmag για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο (check-up).
26 Ιανουαρίου 2016
Ο Καθηγητής κ. Λινός στην επιστημονική εσπερίδα με θέμα: «Η Ιατρική του αύριο, σήμερα»
13 Ιουνίου 2016
Ο Καθηγητής κ. Λινός συμμετείχε στη διάσκεψη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τη Χειρουργική, τη Μαιευτική, το Τραύμα και την Αναισθησία (Global Alliance for Surgical, Obstetric, Trauma and Anaesthesia Care – The G4 Alliance) που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Μαΐου στη Γενεύη. Η διάσκεψη έλαβε χώρα στο περιθώριο της 69ης Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία και είχε ως στόχο να ενημερώσει, ευαισθητοποιήσει και προωθήσει προς εφαρμογή το ιστορικό ψήφισμα 68.15 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο αναγνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο της ασφαλούς χειρουργικής και αναισθησιολογικής φροντίδας ως μέρος της καθολικής ιατρικής κάλυψης.

Διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν τις εμπειρίες τους που σχετίζονται με την εφαρμογή του ψηφίσματος, καθώς και τις προσπάθειες τους για να τεθούν τα ζητήματα της χειρουργικής και αναισθησιολογικής φροντίδας στην κορυφή της ατζέντας των επιμέρους εθνικών σχεδίων για την υγεία.
Οι εκπρόσωποι της  G4 Alliance και ο Καθηγητής κ. Λινός παραβρέθηκαν και στις εργασίες της 69ης Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία που ξεκίνησε στις 23 Μαΐου στη Γενεύη, προκειμένου να προωθήσουν τους σκοπούς της G4 Alliance, για μία πιο ασφαλή, σύγχρονη και ουσιαστική βοήθεια μέσω της Χειρουργικής και της Αναισθησίας, προς όφελος των εκατομμυρίων ανθρώπων που πεθαίνουν ή ακρωτηριάζονται στον αναπτυσσόμενο, κυρίως, κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.theg4alliance.org/our-work/2016/6/1/g4-alliance-unofficial-wha-side-event-calls-global-surgery-stakeholders-to-action