Ο κ. Λινός μέλος της συντακτικής επιτροπής του νέου “World Journal of Endocrine Surgery” – Δημοσίευση άρθρου στο 1ο τεύχος

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης κεντρικός ομιλητής στη φετινή εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας
4 Φεβρουαρίου 2010
Ο κ. Λινός ανάμεσα στους συγγραφείς του «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ: Οδηγός για τον Καρκίνο του Μαστού» από το Άλμα Ζωής
11 Μαρτίου 2010

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2010- Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το νέο διεθνές επιστημονικό περιοδικό σχετικά με την ενδοκρινική χειρουργική World Journal of Endocrine Surgery. Ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Λινός, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη συμβολή του στην ενδοκρινική χειρουργική, προσκλήθηκε να συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή (Editorial Board)μαζί με άλλους σημαντικούς χειρουργούς διεθνώς.

Στο πρώτο τεύχος της κυκλοφορίας του περιοδικού δημοσιεύθηκε επίσης το επιστημονικό άρθρο «Η ορθότητα και ο ρόλος του διεγχειρητικού υπερηχογραφήματος που εκτελείται από το χειρουργό στην ελάχιστα επεμβατική ανοικτή παραθυρεοειδεκτομή» («Accuracy and role of surgeon-performed intraoperative ultrasound in minimally invasive open parathyroidectomy»). Συγγραφείς αυτής της επιστημονικής μελέτης είναι ο χειρουργός κ. Ανδρέας Κυριακόπουλος και ο κ. Δ. Λινός.

Σκοπός της έρευνας ήταν να αξιολογήσει την ακρίβεια και το ρόλο του υπερηχογραφήματος  που εκτελείται από το χειρουργό, σε σύγκριση με αυτό που εκτελείται από εξειδικευμένο ακτινολόγο, με  το σπινθηρογράφημα (sestamibi scanning) και τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης.
Η κλινική μελέτη έγινε σε 38 γυναίκες και 4 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 41 χρόνια που είχαν διαγνωσθεί με πρωτογενή υπερπαραθυρεοειδισμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ακρίβεια του υπερηχογραφήματος  που πραγματοποιείται από το χειρουργό είναι συγκρίσιμη, ή ακόμα υπερβαίνει αυτή του υπερηχογραφήματος που εκτελείται  από εξειδικευμένο ακτινολόγο.

Με βάση τα θετικά αυτά αποτελέσματα, κρίθηκε σκόπιμο το διεγχειρητικό υπερηχογράφημα να αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης φροντίδας που προσφέρει η χειρουργική ομάδα των ερευνητών στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.