Ο Αμερικανός Χειρουργός της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Roy Phitayakorn, στο Νοσοκομείο Υγεία

Ο κ. Λινός στην K-life της Καθημερινής για τη άσκηση και τα οφέλη της στον καρκίνο του μαστού
21 Ιουνίου 2011
Ο κ. Λινός στην K-life της Καθημερινής για τη σημασία της άσκησης
1 Αυγούστου 2011
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγών που έχει πλέον καθιερωθεί μεταξύ του Νοσοκομείου Υγεία και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ένας ακόμη Αμερικανός χειρουργός πραγματοποίησε μέρος της μετεκπαίδευσής του στην Ελλάδα δίπλα στον Καθηγητή κ. Δημήτρη Λινό στην Α’ Χειρουργική Κλινική.

Ο Roy Phitayakorn, MD, MHPE, είναι Instructor Χειρουργικής στο Harvard και πραγματοποιεί τη μετεκπαίδευσή του στην Ενδοκρινική Χειρουργική στο διεθνούς κύρους Νοσοκομείο του Massachusetts General Hospital, στο οποίο από τον Σεπτέμβριο θα είναι και μόνιμο μέλος του προσωπικού του τμήματος Γενικής Χειρουργικής.

Σε συνεργασία με τον Dr. Richard Hodin, Διευθυντή του Τμήματος Ενδοκρινικής Χειρουργικής του M.G.H., ο κ. Λινός εξασφάλισε τις αναγκαίες συνθήκες, ώστε ο Dr. Phitayakorn να πραγματοποιήσει ένα μήνα της εξειδίκευσής του στο Νοσοκομείο Υγεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ο Αμερικανός χειρουργός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καινούριες τεχνικές οι  οποίες δεν γίνονται στο M.G.H.

Συγκεκριμένα, διδάχθηκε τις καινούριες τεχνικές  τόσο της Ελάχιστα Επεμβατικής Θυρεοειδεκτομής (MIT), την οποία έχει διεθνώς καθιερώσει ο κ. Λινός, όσο και τις πρωτοποριακές επεμβάσεις οπισθοπεριτοναϊκής ενδοσκοπικής αφαίρεσης των όγκων των επινεφριδίων τις οποίες εφαρμόζει η ομάδα του.

Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Surgical Endoscopy η μελέτη «Impact of posterior retroperitoneoscopic adrenalectomy in a tertiary care center: a paradigm shift» (A. Kiriakopoulos, K. P. Economopoulos, E. Poulios, D. Linos), όπου προτείνεται πλέον η τεχνική αυτή ως η πιο ενδεδειγμένη χειρουργική προσπέλαση στους όγκους των επινεφριδίων.

Είναι μεγάλη η τιμή για το Νοσοκομείο Υγεία, αλλά και τη χώρα μας, χειρουργοί από τις καλύτερες κλινικές και εκπαιδευτικά κέντρα του κόσμου να έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να διδαχθούν νέες τεχνικές τις οποίες δεν θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλού.