11ο Διεθνές Συνέδριο Πολλαπλής Ενδοκρινικής Νεοπλασίας (MEN)

Madame Figaro Οκτωβρίου – Απαντήσεις για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας με τη βοήθεια του κ. Λινού
2 Οκτωβρίου 2008
Δημοσίευση Άρθρου στο Έγκριτο Επιστημονικό Περιοδικό Cancer Causes and Control
6 Οκτωβρίου 2008

Σεπτέμβριος, 2008, Δελφοί – Ο Καθηγητής κ. Λινός συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο 11ο Διεθνές Συνέδριο πάνω στην Πολλαπλή Ενδοκρινική Νεοπλασία (Multiple Endocrine Neoplasia-MEN), το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή περίπου 800 εγγραφών στους Δελφούς από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία σημαντική επιστημονική συνάντηση που εστιάζει στην έρευνα και τη θεραπεία των κληρονομικών πολυνεδροκρινικών συνδρόμων.  Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θεωρούνται πρωτοπόροι για το έργο τους στο συγκεκριμένο πεδίο, και προέρχονται από διαφορετικές ειδικότητες της Ιατρικής Επιστήμης. Πρόεδροι του φετινού Συνεδρίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης και η Καθηγήτρια κα Μαρία Αλεβιζάκη.

Τα σύνδρομα πολλαπλής ενδοκρινικής νεοπλασίας με τις διαφορετικές τους κλινικές εκδηλώσεις έχουν μεγάλη σημασία για πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως η ενδοκρινολογική, η ογκολογία, η γαστρεντερολογική, η γυναικολογία, η ραδιολογία, η πυρηνική ιατρική, η χειρουργική και η γενετική. Ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Λινός, διακεκριμένος  για το έργο του στη λαπαροσκοπική και ενδοκρινολογική χειρουργική, μίλησε για τη λαπαροσκοπική χειρουργική όγκων των επινεφριδίων σε σύνδρομα πολλαπλής  ενδοκρινικής νεοπλασίας τύπου 2.