Βράβευση του Καθηγητή Χειρουργικής κου Δημήτριου Λινού από την Ένωση Σμυρναίων για τη σημαντική συνεισφορά του στο έργο της Ένωσης

Συνέντευξη του Καθηγητή κου Λινού στο ΒΗΜagazino
11 Δεκεμβρίου 2014
Ο Καθηγητής κ. Λινός στην εφημερίδα TO BHMA για την οικονομική ενίσχυση των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων
8 Μαρτίου 2015

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

O διακεκριμένος Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Δημήτριος Λινός, ο οποίος αίρει την καταγωγή του από τη Σμύρνη, τιμήθηκε και βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων για την τεράστια προσφορά του τόσο στην Ιατρική όσο και στο έργο της Ένωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής).

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε η επανέκδοση της ποιητικής ανθολογίας “Τα ωραιότερα ποιήματα για τον Πατέρα” (εκδόσεις Καστανιώτη), την επιμέλεια της οποίας έχουν κάνει ο Θανάσης Νιάρχος και ο Θανάσης Καστανιώτης.

Αξιόλογοι προσκεκλημένοι ομιλητές που διακρίνονται στον χώρο της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής και της υποκριτικής συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο ηθοποιός κος Γιώργος Κιμούλης μίλησε για δικά του βιώματα και τη σχέση του με τον πατέρα του ενώ ο συγγραφέας κος Βασίλης Βασιλικός και ο ζωγράφος κος Σωτήρης Σόρογκας κατέθεσαν τις σκέψεις τους για τον ρόλο του πατέρα στην τέχνη. Στη συνέχεια, η ηθοποιός κα Φιλαρέτη Κομνηνού απήγγειλε μερικά ποιήματα από την ποιητική ανθολογία.

Ο πρόλογος της Ανθολογίας γράφτηκε από τον Καθηγητή, κ. Λινό ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για τον πατέρα του και τόνισε το αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τον πατέρα.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κος Θανάσης Νιάρχος, παρευρέθηκαν πολλοί καθηγητές της Ιατρικής και σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.