Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων ο καθηγητής Χειρουργικής κος Δημήτρης Λινός

Ο Καθηγητής κ. Λινός στην εφημερίδα TO BHMA για την οικονομική ενίσχυση των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων
8 Μαρτίου 2015
Ο Καθηγητής Χειρουργικής κος Δημήτρης Λινός στην 4η ετήσια Σύνοδο Κορυφής Ηγεσίας και Συνηγορίας
17 Απριλίου 2015
Ο Καθηγητής Χειρουργικής κος Δημήτρης Λινός  έχοντας επιδείξει τις ηγετικές του ικανότητες σε πάρα πολλές διεθνείς συνεργασίες, προτάθηκε και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES).

IAES είναι τα αρχικά της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (International Association of Endocrine Surgeons). H IAES αποτελεί τον βασικό κορμό της Διεθνούς Χειρουργικής Εταιρείας (International Society of Surgery) που κάθε 2 χρόνια συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής. Το 2013 το Συνέδριο έγινε στο Helsinki της Φινλανδίας με Πρόεδρο, τον προηγούμενο Πρόεδρο της IAES, Καθηγητή G.Akerstrom , από τη Σουηδία. Φέτος το παγκόσμιο Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 2500 χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στη Bangkok της Ταϊλάνδης, ενώ το 2017 στο Buenos Aires  της Αργεντινής.

Εκτός από το παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, η IAES διοργανώνει εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Courses στην Ενδοκρινική Χειρουργική, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το 2014, το 13ο IAES Postgraduate Course έγινε στην Ελλάδα με συμμετοχή χειρουργών από 33 χώρες, ενώ και στο παρελθόν ο Καθηγητής Χειρουργικής κος Δημήτρης Λινός είχε οργανώσει δύο παρόμοια courses στην Κρήτη. Το 14ο IAES PG Course θα γίνει στην Kuala Lumpur, της Μαλαισίας στο οποίο ο κος Λινός θα είναι ομιλητής σε διάφορα θέματα Χειρουργικής του θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών και επινεφριδίων.

Επιπλέον, η IAES συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ενός από τα σημαντικότερα περιοδικά της Χειρουργικής, του World Journal of Surgery, στο οποίο δημοσιεύεται κάθε μήνα η έρευνα και οι καινούργιες ανακαλύψεις και πρόοδοι στη Χειρουργική. Τέλος μέσω της IAES πολλοί νέοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών, του παγκρέατος και των επινεφριδίων στα καλύτερα ειδικά κέντρα του κόσμου.

Ο κος Λινός αισθάνεται πολύ περήφανος με την καινούρια ιδιότητα τονίζοντας: «Το επίπεδο της Χειρουργικής, αλλά κυρίως της Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα,  είναι πολύ υψηλό. Όμως, η ουσιαστική και συνεχής συνεργασία με τα Διεθνή Ακαδημαϊκά Κέντρα, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα είναι επικεφαλής στην Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Εφαρμογή, είναι η προϋπόθεση και η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της Χειρουργικής στην χώρα μας. Στους στόχους μου, σαν Πρόεδρος της IAES, είναι να βοηθήσω στην προσπάθεια, που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν πολλοί Έλληνες Χειρουργοί, τόσο στην Προπτυχιακή, όσο και την Μεταπτυχιακή και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση».