Ο Καθηγητής κ. Λινός, μέλος του American College of Surgeons (ACS) και Governor του Ελληνικού Τμήματος, συμμετέχει στο 104ο Ετήσιο Συνέδριο του ACS

Άρθρο του Καθηγητού κ. Λινού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής: Όχι κάπνισμα σε δημόσιους χώρους: «Μπορούμε»;
15 Οκτωβρίου 2018
Ο Καθηγητής κ. Λινός στον ιστότοπο ygeiamou.gr για το καρκίνο του θυρεοειδούς.
8 Ιανουαρίου 2019

Το 104ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons, ACS) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βοστόνη των ΗΠΑ από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2018. Ο Καθηγητής κ. Λινός, μέλος του Κολλεγίου και Governor του Ελληνικού Τμήματος, συμμετείχε για άλλη μία χρονιά ενεργά στις επιστημονικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, προέδρευσε στο Panel Session “Thyroid Cancer: Who Really Needs Surgery?”. Στο πάνελ συμμετείχαν διακεκριμένοι παγκοσμίως χειρουργοί, όπως οι J. Pasieka, R. Sippel, A. Chen, κ.α., οι οποίοι παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χειρουργικής αντιμετώπισης του διαφοροποιημένου καρκίνου του θυρεοειδούς.

Επίσης, ο Καθηγητής κ. Λινός παρευρέθηκε στο Convocation Ceremony, όπου 1.330 χειρουργοί από τις ΗΠΑ και 630 χειρουργοί από 71 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες, έγιναν μέλη (Fellows) του ACS.

Στόχος των εργασιών του Συνεδρίου της φετινής χρονιάς, όπως και κατά την ίδρυση του ACS,  ήταν η προώθηση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχεδιασμένων να επιμορφώσουν τους χειρουργούς και να βελτιώσουν την υγεία και την ασφάλεια των χειρουργικών ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο είναι διαθέσιμες στο:

https://www.facs.org/clincon2018