Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστήμιου Αθηνών ως θέμα της κεντρικής ομιλίας του ετήσιου δείπνου της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons

Συμμετοχή του κου Λινού στη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας»
10 Δεκεμβρίου 2012
Διπλή συμμετοχή του καθ. κου Λινού στην Ημερίδα της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ελληνικού Παραρτήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, στη Λάρισα
4 Φεβρουαρίου 2013
Συμμετοχή του κου Λινού στη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας»
10 Δεκεμβρίου 2012
Διπλή συμμετοχή του καθ. κου Λινού στην Ημερίδα της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ελληνικού Παραρτήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, στη Λάρισα
4 Φεβρουαρίου 2013
Σε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση έγινε, από κοινού, εφέτος το ετήσιο δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons, την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα Εσπερίδες του ξενοδοχείου Hilton.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της Εκκλησίας, όπως ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κος Δένδιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κος Σαλμάς, ο Επίσκοπος Διαυλείας, κος Γαβριήλ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κος Daniel Smith και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολή Αθηνών, κος Δημόπουλος.

Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθηκαν 155 περίπου προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων μέλη των προαναφερθέντων επιστημονικών εταιρειών, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές και ιατροί.

Ο Καθηγητής κος Λινός, Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons, στον πρόλογό του, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας το 1968. «Οι στόχοι και τα όνειρα των ιδρυτών της Εταιρείας και των μετέπειτα Προέδρων της ήταν να μεταφέρουν το “Αμερικανικό” πνεύμα Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το “Ελληνικό” όμως πνεύμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν πιο εσωστρεφές και με διαφορετικούς κανόνες…» επεσήμανε ο κος Λινός. Στη συνέχεια, τόνισε την πρόοδο που σημειώθηκε πρόσφατα, με την ψήφιση καινούργιων νόμων από την ελληνική Πολιτεία αλλά κυρίως με τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Διοίκησης των Πανεπιστημίων, έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο Αθηνών να διοικείται πλέον από διεθνούς φήμης Καθηγητές και προσωπικότητες και από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και κυρίως από τις Η.Π.Α. «Όλοι ελπίζουμε τα καλά του “Αμερικανικού” Εκπαιδευτικού Συστήματος να μεταγγισθούν στα καλά του “Ελληνικού” Πανεπιστημίου, ώστε να ξανακερδίσει η χώρα μας τη διεθνή αξιοπιστία και προβολή που της αξίζει» υπογράμμισε ο κος Λινός.

Προσκεκλημένος ομιλητής της φετινής εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Παθολογίας και Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Harvard, κος Γιώργος Τσώκος, που πρόσφατα εκλέχθηκε Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον κο Τσώκο προλόγισε ο Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Πέτρος Σφηκάκης.

Ο κος Τσώκος στην ομιλία του με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Φυτώριο Μεγαλουργών: Πριν, Τώρα και στο Μέλλον» αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Harvard αλλά και στο ρόλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το Harvard έχει πολλούς και σημαντικούς Έλληνες καθηγητές αλλά και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει σημαντικότατο ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να αξιοποιηθεί, τόνισε ο κος Τσώκος και συμπλήρωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μπορούσε να διδαχθεί πολλά από το Harvard όσον αφορά στη δομή και στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Ήταν, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κου Τσώκου, όταν ο κος Λινός, φανερά συγκινημένος, κάλεσε στο βήμα τον κο Δεσποτόπουλο, Ακαδημαϊκό και πρώην Υπουργό Παιδείας, ο οποίος βράβευσε τον κο Τσώκο, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα.